Wonen in Noordwijk

Waarschijnlijk de leukste badplaats van Nederland met een uitgestrekt zandstrand en vele goede horeca-gelegenheden, waarvan een aantal op het strand zelfs in de winter geopend blijven.

Wonen in Noordwijk aan Zee

Noordwijk aan Zee is van oudsher een visserdorp en is in de loop der tijd veranderd in een badplaats met internationale allure: Het strand, de duinen en de bossen, de gezellige boulevards, de vele luxe hotels, het schitterende wellnesscentre Azzuro en het theater De Muze.

SONY DSC

Wonen in het centrum van Noordwijk

Bent u wel eens in het karakteristieke centrum van Noordwijk geweest? In de prachtige Voorstraat en op het Lindenplein met de historische panden en ook nog eens vlakbij het bos. En de nabij gelegen sfeervolle Kerkstraat met veel goede winkels bij het nieuwe winkelcentrum.

SONY DSC

Wat te doen in Noordwijk

Qua winkelaanbod kunt u zowel terecht in de bekende Hoofdstraat dichtbij de Koningin Wilhelmina Boulevard, als de eerder genoemde Kerkstraat in Noordwijk Binnen.

De grote trekpleister blijft natuurlijk het strand, zowel in de zomer als in de winter aantrekkelijk voor een heerlijke middag aan zee. Met een glas wijn in de zomer en een beker warme chocolademelk in de winter – het strand en de zee vervelen nooit!

Ook voor een actieve dag (kite-) surfen, zeilen, paardrijden of golfen zijn er in Noordwijk voldoende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het populaire GolfCentrum Noordwijk, of de Noordwijkse Golfclub (een van de prachtigste banen van Nederland).

Noordwijk  heeft vele basisscholen, een middelbare school ‘Het Northgo college” en een scala aan sportclubs en verenigingen.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van Noordwijk is goed tot redelijk. Maar dan doel ik met name op de warme zomerdagen en de recente verbouwingen aan de uitvalswegen. Over het algemeen is Noordwijk goed te bereiken vanaf de A44 via afslag Noordwijkerhout, Sassenheim, Voorhout of Katwijk (afhankelijk uit welke richting u komt).

Daarnaast is er ook de rustigere N206, waarmee u in een mum van tijd in Haarlem, Leiden of Den Haag (via Wassenaar) bent.

Ook met het openbaar vervoer is Noorwijk goed bereikbaar. Er rijden bussen naar de NS treinstations in Sassenheim en Voorhout, Schiphol, Den Haag en de omringende dorpen in de Duin- en Bollenstreek.

Enfin, als u er wel eens geweest bent weet u waarom. Noordwijk is gewoon een hele prettige badplaats.

JA de Aankoopmakelaar in Noordwijk

Noordwijk heeft veel moois te bieden en dat maakt het soms lastig kiezen. Bovendien heeft de gemeente Noordwijk de komende jaren nog grote bouwplannen. Wilt u meer informatie van uw aankoopmakelaar hierover, neem dan contact met ons op.

Paarden op strand Noordwijkerhout

Menu